Du er her:  / Filmnyt / En animationsfilm med rig mulighed for læring

En animationsfilm med rig mulighed for læring

Rejsen til Saturn er på overfladen en humoristisk fortælling om en rumrejse til Saturn gennem en animeret tegnefilm. Men graver man dybere ned tager filmen faktisk fat på nogle særdeles relevante samfundsproblematikker gennem den satiriske jargon.

Læring gennem satire

Rejsen til Saturn er en dansk animationsfilm om tabermentalitet og heltemod. I filmen skænker den danske matador Kurt Maj nationen en gave i form af en ekspedition til planeten Saturn, hvilket omfatter et rumfartcenter, et rumskib samt en besætning. Der er dog lige den hage ved det, at Kurt Maj i bund og grund er fuldstændig ligeglad med missionens succes og risiko for fiasko. Han har imidlertid si egen egoistiske dagsorden, der handler om at gøre en god forretning med et godt afkast. Hvad der så ellers sker i filmen, kan du se hvis du køber eller lejer den gennem Blockbuster.

Filmen bygger på et tegneseriealbum skrevet og udviklet af tegner og forfatter, Claus Deleuran, der startede med at lave tegningerne til serien allerede som 6-årig. Der gik dog lidt over tredive år før de for første gang udkom i det satiriske blad Corsaren. Serien tager, ligesom filmen, udgangspunkt i en række samfundsemner gennem satiriske beretninger.

Den form for satire, der bruges i Rejsen til Saturn bruges humor til at vendes mod magthaverne; de velhavende, folk med meget indflydelse, de kendte og beslutningstagere i samfundet. Filmen kommer godt omkring og slår oven i købet et smut forbi religiøs satire, der er et tungt emne at tage op efter de berygtede Muhammed-tegninger. De satiriske elementer i Rejsen til Saturn fokuserer på treenigheden; Gud, konge og fædreland. Der også er en god grund til, at det er en god læringsfilm.

Find filmen her

Rejsen til Saturn kan lejes eller købes gennem Blockbuster, der har et stort udvalg af både danske og udenlandske film. Det er nemt og enkelt at leje filmene gennem online portalen, hvor man betaler hver gang, man vil se en ny film.

Dette site administreres af:

IncentiveMedia

For yderligere info og annonceringsmuligheder kontakt os på:
[email protected]