Du er her:  / Anbefalinger / Matador – et stykke dansk kulturarv

Matador – et stykke dansk kulturarv

post by related

Relaterede indlæg

Er du født i Danmark, kan du formentlig ikke have undgået at høre om tv-serien Matador. Har du ikke hørt om den, får du chancen for det her. Mange af os har set Matador, og mange af os har endda set den flere gange. Det er en serie skabt af Lise Nørgaard, og den har for alvor brændt sig fast i danskernes bevidsthed som et stort, solidt stykke kulturarv.

Har du endnu ikke set den, bør du gøre dig selv den tjeneste at gå i gang. Når først du træder ind i Korsbæk, får du meget svært ved at slippe de fantastiske karakterer igen. Herunder får du nogle argumenter for, hvorfor Matador er en serie, du bør se.

Hvorfor skal du se Matador?

Matador er en serie i 24 afsnit. Den så dagens lys i 1978, men følger livet i en dansk, fiktiv provinsby i tiden fra 1929-1947. Vi bliver hurtigt præsenteret for seriens hovedperson Mads Andersen-Skjern, som kommer til byen Korsbæk som handelsrejsende. Her slår han sig ned og skaber en forretning og en tilværelse.

Mads Skjern er også den person, der for alvor skaber røre i en by, hvor alting er, som de altid har været. De fattige er fattige, og de rige er rige. Folk kender deres plads, men det er svært at følge med tidens rivende udvikling.

Du skal se Matador, fordi det er en fortælling om Danmark i udvikling. Det er en fortælling, hvor du både kommer til at hade og elske det højere borgerskab, og det er en serie fyldt med humor, konflikter og historie.

En serie, der passer til alle generationer

En anden fordel ved Matador er, at den kan nydes af både bedsteforældre, forældre og børn. Det er en serie, der samler familien. Så der er altså lagt i kakkelovnen til familiehygge i yderste potens.

Matador appellerer bredt, fordi den indeholder elementer, alle kan forholde sig til. Den skildrer livet på gården, livet i de rige lag og livet hos en forretningsmand, hvis forretning har massiv fremgang, fordi han forstår at tilpasse sig tiden. Derudover indeholder den fantastiske karakterer, som alle elsker.

Se den på Blockbuster

Matador er en serie, man skal have tid til at se. Du kan med fordel streame den hos Blockbuster, så du selv kan være herre over, hvornår du vil se et afsnit.

Rigtig god fornøjelse.

Dette site administreres af:

IncentiveMedia

For yderligere info og annonceringsmuligheder kontakt os på:
[email protected]